در سال های اخیر که در عصر مدرنیته به سر می بریم در صنعت تولید و محصولات و لوازم خانگی به ویژه یخچال فریزر شاهد به کار گیری تکنولوژی و فناوریهای تازه و ایده های جدید هستیم که در ساخت و ایجاد برد الکتریکی استفاده شده است. در واقع میتوان گفت رقابت سازندگان در تولید محصول با کیفیت تر و به صرفه تر برای مشتریان عزیز، تولید محصول مطابق با آخرین استاندارد های روز دنیا و رضایت مشتری از قبیل مواردی است که موجب شده سازندگان یخچال فریزر پا به این عرصه بگذارند و باهم به رقابت بپردازند.
این نوآوری و تازه سازی یا به صورت ارتقا ظاهری زیبا سازی محصولات است و یا به صورت افزایش امکانات و بازده و یا به صورت تلفیقی به کار گرفته شده و مورد استفاده قرار گرفته است به صورتی که در جدیدترین یخچال فریزر های تولید شده شاهد این نوع امکانات متنوع هستیم. یکی از مهم ترین عواملی که باعث شده ما در بازار ، محصولات کاملا هوشمندی را ببینیم و مشاهده کنیم، استفاده از پیشرفته ترین و به روز ترین مدارات الکتریکی است.
اساسا این مدارات تمامی اعمال مکانیکی ، ماشینی و الکترونیکی دستگاه ها را کنترل و اداره می نمایند. در نتیجه طبیعی است که هر چه ساخت یک محصول تخصصی تر و پیچیده تر میشود علاوه بر افزایش قیمت و هزینه خرید آن، هزینههای مرتبط با تعمیرات انواع قطعات آن نیز بیشتر میشود زیرا برطرف سازی مشکلات احتمالی و ایرادهای فنی به دانش و تخصص بسیار بیشتری نیازمند است.
در عصر جدید یکی از خدماتی که نیازمند تخصص ، مهارت و دانش است، تعمیر برد الکتریکی انواع یخچال فریزر است. تعمیر برد الکتریکی یخچال فریزر پس از انجام موارد زیر صورت میگیرد:
تعیین میزان ایراد و خرابی و تاثیر آن بر عملکرد یخچال فریزر
سجنش ، اندازه گیری و تعیین میزان ایراد به وجود آمده برای دستگاه شما
پیش بینی و خطاها و ارور های احتمالی برای برد الکتریکی
تعیین نوع و مدل یخچال فریزر
به طور معمول خرابی های برد محافظ برق به دلیل نویز های برق شهری اتفاق میافتد برخی از این خرابی ها عبارت اند از :
روشن نشدن دستگاه بطور کامل .
روشن شدن چراغ قرمز و در آن حالت ماندن .
چراغ قرمز دستگاه روشن میشود بعد از سبز شدن به سرعت دوباره تبدیل به قرمز میشود .
خروجی نداشتن دستگاه در صورت سبز شدن چراغ .
بعد از سبز شدن چراغ بعد از چند لحظه دستگاه به طور کامل ریست می شود
تمام چراغ های دستگاه به طور همزمان روشن می باشد .
چشمک زدن چراغ قرمز و در همان حال باقی ماندن .
برای مثال : دستگاه به طور کامل روشن نمیشود
برای رفع این مشکل باید فیوز داخلی آن چک شود.اگر برطرف نشد می بایست که در صورت لزوم خازن سرامیکی ورودی ۴۰۰ ولت ۶۸۴ تعویض و دیود زنرهای مدار چک شود.
مشکل بعدی :دستگاه کاملا روشن میشود، چراغ قرمز بصورت مرتب چشمک میزند، ولی رله نمیکند و ولتاژ خروجی ندارد
از جمله راه حل های حل این مشکل تعویض رله و LEDسبز است .
توجه داشته باشید که در برخی موارد اتصال ا ال ای دی کامل میشود ولی همچنان دستگاه روشن نمیشود. در بعضی از دستگاه ها نیز همین ال ای دی که یک نوع دیود از نوع نورانی است،بطور صحیح کار یک دیود را انجام می دهد.
دستگاه رله میکند و چراغ آن سبز میشود اما به محض زیر بار رفتن محافظ چراغ جلو به رنگ قرمز در می آید و خروجی وجود ندارد .
این ایراد در اغلب اوقات بر اثر خرابی رله و خازن سرامیکی اولیه به وجود میآید که در هر دو صورت تنها راه تعمیر، تعویض با نمونه سالم و نو است که برای اینکار توصیه میشود که حتما با متخصصان با دانش و آگاهی مشورت کنید و با آنها در تماس باشید .